Meistä

Apua autokaupan riitatilanteisiin

Mitä me teemme?

Autoriita.fi on palvelu, joka hoitaa vain ja ainoastaan kuluttaja-asiakkaan autokaupoissa syntyneitä ongelmatilanteita. Olet kuluttaja-asiakas jos olet yksityishenkilö ja ostanut auton elinkeinonharjoittajalta (eli autoliikkeestä) omaan yksityiseen käyttöösi. Palvelun tuottamisesta vastaa Lakiasiaintoimisto Heinonkoski Oy ja jokaisen tapauksen asiasta vastuullisena henkilönä on lakimies, joka on saanut luvan toimia oikeudenkäyntiavustajana.

Laaja autokaupan ja lain asiantuntijuus apunasi 

Taustallamme on osaamista pykälien lisäksi myös autojen tekniikasta ja autokaupasta. Kun ongelmat useimmiten johtuvat tavalla tai toisella teknisistä seikoista, ei asian menestykselliseen hoitamiseen riitä vain lakien tunteminen. Autokaupan kauppatapojen tunteminen auttaa ymmärtämään vastapuolen ajatuksia, joka on oleellista hyvän neuvotteluratkaisun aikaansaamiseksi. Käytämme tarvittaessa apuna ulkopuolisia asiantuntijoita, kuten tavarantarkastajia.

Neuvotteluratkaisu

Ensisijaisena tavoitteena on aina päästä sopuun neuvottelemalla. Tarjoamme tähän niin ilmaista neuvontaa kuin tarvittaessa oikeudellista apua

Omatoiminen neuvottelu

Autoriita.fi:stä löydät vinkkiosion omatoimiseen neuvotteluun. Voit myös kysyä omakohtaisempaa ilmaista neuvontaa ottamalla yhteyttä

Oikeudellista apua

Joskus vaihtoehtoja ei ole ja asia on vietävä eteenpäin joko kuluttajariitalautakuntaan tai oikeuteen. Näistä toimista sovitaan aina erikseen, mutta meillä on täysi valmius viedä asia niin pitkälle kuin tarve on. Tutustu hinnoittelumalliimme tästä ja prosessin kulkuun tarkemmin täältä.

Tavoitteena nopea ratkaisu

Miten palvelumme toimii?

Vaikka pystymme viemään asian tarvittaessa vaikka korkeimman oikeuden peräseinään, pyrimme aina ensisijaisesti neuvotteluratkaisuun. Meidän ajattelutapamme mukaan on asiakkaan etu, että asia saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti. Näin vältetään erilaisten välillisten, vaikkapa väliaikaisautosta aiheutuvien lisäkulujen tarpeeton kasvattaminen.

Nopea ratkaisu vaikuttaa myös meidän palvelumme hintaan. Meidän tavoitteemme on mahdollisimman monta tyytyväistä asiakasta, ei mahdollisimman isot laskut. Ensivaiheen neuvot ovat aina ilmaisia, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Älä jää autokaupan riitatilanteessa yksin - tutustu vaihtoehtoihisi! ​

Saat tilanteeseesi parhaiten sopivaa palvelua maksuttomasta neuvonnasta aina oikeudenkäyntiin saakka!

01

Helppoa

Täyttämällä lomakkeen saat  ilmaista neuvontaa, jonkan avulla voit hakea ratkaisua omatoimisesti. Mikäli neuvottelu ei onnistu ja tarvitset lisäapua, saat tilanteeseesi parhaiten sopivaa jatkopalvelua. Helppoa ja riskitöntä – saat apua ilman sitoumuksia! 

02

Turvallista

Useimpiin auto- tai kotivakuutuksiin sisältyy oikeusturvavakuutus, joka kattaa kustannuksia oikeudellisen avun käyttämisestä. Omavastuu on tyypillisesti 20 %. Annamme lisäksi työllemme täyden tyytyväisyystakuun. Voit keskeyttää toimeksiannon koska tahansa ennen sovintosopimuksen allekirjoittamista ilman kustannuksia. 

03

Yllätyksetöntä

Pyrimme lähtökohtaisesti aina neuvotteluratkaisuun, jonka sinetöi osapuolten välille solmittava sovintosopimus. Veloituksemme on tuntipohjainen , mutta lupaamme, että ensimmäisestä yhteydenotosta sovintosopimuksen allekirjoittamiseen saakka sisältyvästä työstä ei laskuteta 16 tuntia enempää. Tavallisesti oikeusturvavakuutus korvaa 80 % näistä kustannuksista. Tutustu hinnoittelumalliimme ja katso esimerkki.

Hinnoittelumallimme pähkinänkuoressa:

Pyrimme aina ensisijaisesti saamaan asiassa neuvotteluratkaisun, koska se on nopein ja useimmiten myös kustannustehokkain tapa saada asia päätökseen. Jokainen tapaus on erilainen, mutta tavanomaisessa sovintoon päättyvässä toimeksiannossa laskutettavaa työaikaa kertyy keskimäärin noin 9 – 11 tuntia. Oikeusturvavakuutusta käytettäessä omavastuuosuudeksi jää tällöin noin 370 – 600 €.

Tavanomainen sovintoon päättyvä toimeksianto voi koostua esimerkiksi seuraavista toimenpiteistä:

Autoriita.fi palvelun tarjoaa Lakiasiaintoimisto Heinonkoski Oy. Asiaa hoitava vastuuhenkilö on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja ja yrityksellä on lakisääteinen vastuuvakuutus toiminnastaan. Noudatamme Suomen Asianajajaliiton hyvää asianajotapaa koskevia ohjeita. Palvelun yleiset ehdot voit lukea täältä. 

Olemme apuna joka askeleella

Lain tuntevaa asiantuntija-apua autokaupan riitatilanteisiin ja neuvotteluun. Kysy maksutonta neuvoa ja tunne oikeutesi! Olemme tukenasi prosessissa niin pitkälle kuin tarpeen. Ensimmäinen yhteydenotto ja neuvot ovat täysin maksuttomia!