Prosessi

Miten autoriidan prosessi etenee?

Autoriita.fi neuvottelee ratkaisun autoriitaan. Pyrimme aina mahdollisimman nopeaan neuvotteluratkaisuun autokaupan riitatilanteissa. Joskus vaihtoehtoja ei ole ja autoriita on vietävä eteenpäin joko kuluttajariitalautakuntaan tai oikeuteen. Näistä toimista sovitaan aina erikseen, mutta meillä on täysi valmius viedä asia niin pitkälle kuin tarve on. Prosessin kulun näet tarkemmin aikajanasta.

Tutustu Autoriita.fi -palvelun prosessin kulkuun alla ja ota yhteyttä!

 • Neuvotteluvinkit

  Ostetussa autossa on ongelma. Yritä neuvotella kauppiaan kanssa ratkaisusta. Lue vinkkimme omatoimiseen neuvotteluun autokaupan riitatilanteessa.

 • Maksuttomat neuvot

  Täytä lomake, jolla saat asiantuntijan juuri sinun tapaukseen räätälöidyt ilmaiset neuvot. Yritä tämän jälkeen vielä uudemman kerran päästä sovintoon. Tähän asti palvelu on täysin maksutonta.

 • Toimeksianto

  Mikäli omakohtainen neuvottelu ilmaisilla vinkeillämme ei päädy haluttuun tulokseen, voit tehdä toimeksiannon suoraan meille Autoriita.fi:lle, jonka jälkeen jatkamme neuvotteluita sinun puolestasi. Tästä eteenpäin palvelu on maksullista ja suositellemme oikeusturvavakuutuksen käyttämistä. Tutustu hinnoitteluumme.

 • Neuvottelut ja sovintosopimus

  Sovintosopimuksen tekeminen ja allekirjoittaminen. Autoriita.fi:n tyytyväisyystakuu on voimassa sopimuksen allekirjoittamiseen saakka.

 • Kuluttajariitalautakunta

  Jos sopimukseen ei päästä viedään asia kuluttajariitalautakuntaan. Lautakunnasta tulee aikanaan suositus. Tavallisesti sitä noudatetaan hyvin, mutta mikäli ei, niin asia voidaan viedä eteenpäin käräjäoikeuteen.

 • Käräjäoikeus

  Käräjille asti päädytään hyvin harvoin autokaupan riitatilanteissa. Tyypillisesti vain tapauksissa, joissa kuluttajariitalautakunnan suositusta ei noudateta. Joskus harvoin voidaan käräjäoikeuteen mennä suoraankin.

Tyytyväisyystakuu – ota yhteyttä ilman sitoumuksia

Annamme työllemme tyytyväisyystakuun: halutessasi voit keskeyttää toimeksiannon koska tahansa ennen sovintosopimuksen allekirjoittamista ilman kustannuksia. Toimeksiannon tekeminen on siis täysin riskitöntä!

Hintatakuu – ei yllätyskuluja

Veloituksemme on tuntipohjainen, mutta lupaamme, että ensimmäisestä yhteydenotosta sovintosopimuksen allekirjoittamiseen saakka sisältyvästä työstä ei laskuteta 16 tuntia enempää. Jos asia hoituu sutjakasti, laskutus voi luonnollisesti olla paljon pienempikin. Tavallisesti oikeusturvavakuutus korvaa 80 % näistä kustannuksista. Lue tarkemmin hinnoittelumallistamme.

Veloituksemme on tuntipohjainen, mutta lupaamme, että ensimmäisestä yhteydenotosta sovintosopimuksen allekirjoittamiseen saakka sisältyvästä työstä ei laskuteta 16 tuntia enempää. Jos asia hoituu sutjakasti, laskutus voi luonnollisesti olla paljon pienempikin. Tavallisesti oikeusturvavakuutus korvaa 80 % näistä kustannuksista, jolloin asiakkaan omavastuu on korkeintaan hieman vajaa 800 €.

Olemme apuna joka askeleella

Lain tuntevaa asiantuntija-apua autokaupan riitatilanteisiin ja neuvotteluun. Kysy maksutonta neuvoa ja tunne oikeutesi! Olemme tukenasi prosessissa niin pitkälle kuin tarpeen. Ensimmäinen yhteydenotto ja neuvot ovat täysin maksuttomia!